SCIENCE-project van start!

Geplaatst op 07/09/2011

Aanstaande zondag gaat het SCIENCE-project van IMC Weekendschool van start. Dit wetenschapsproject is een samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Nice en biedt 10 oud-leerlingen de kans om een uniek wetenschapsprogramma te volgen.

Het initiatief voor dit project is in 2010 genomen door een wetenschapper aan de Radbouw Universiteit, Mihai Netea, en een astronome aan de universiteit van Marseille, Merieme Chadid. Zij wilden jongeren op een bijzondere manier kennis laten maken met wetenschap. Zij hebben daarom een subsidie aangevraagd bij IAP en een samenwerking gezocht met IMC Weekendschool.

De 10 jongeren zullen drie weken langs de leerlingen van IMC Weekendschool Nijmegen begeleiden die het vak Wetenschap volgen. In de kerstvakantie zullen de alumni een bezoek brengen aan de Universiteit van Nice, waar zij zelf reeks masterclasses zullen volgen op het gebied van de wetenschap. Daarbij zullen onder andere de vakken psychologie, sterrenkunde en natuurwetenschappen worden behandeld. Die 10 deelnemende jongeren zijn oud-leerlingen van de 9 weekendscholen in Nederland en zijn gekozen na een selectieprocedure. Iedereen heeft ontzettend veel zin om te beginnen! Houd de website in de gaten voor meer nieuws over dit unieke programma.