Masterclass Magazine Maken in Groningen

Geplaatst op 24/08/2011

Na het grote succes van de Summerschool Magazine Maken in Amsterdam, nodigen DUF en Future for Life je uit voor de:

Masterclass Magazine Maken (in Groningen)

Werk samen met een jongerenredactie 4 zondagen aan je eigen tijdschrift - en wie weet sta jij dit najaar in het mooiste tijdschrift van Nederland! Dus heb jij altijd al in een redactie gewild? Dan is dit je buitenkans! Schrijf je in voor de speciale after- summerschool DUF Magazine Maken! De makers van het 300 pagina’s tellende jongerentijdschrift DUF geven deze leerzame masterclass speciaal voor jou in de Groninger Centrale Bibliotheek. Samen ga je vier zondagen aan de slag.

Wie zoeken we?

Jongens en meiden van 14 tot 18 jaar. Schrijvers, journalisten, (strip)tekenaars, fotografen of ontwerpers-in-de-dop! Gedurende 4 weken werk je heel intensief samen aan een eigen tijdschrift. Je gaat aan de slag met jouw talent en leert een hoop bij. Er zijn 4 bijeenkomsten. Tussendoor doe je natuurlijk ook nog dingen. En dat allemaal onder deskundige begeleiding van de makers van het prijswinnende DUF. Het thema is: WAANWIJS - hoe ga jij om met alle media?

Je eigen tijdschrift!

Aan het einde van de 4 weken is jullie eigen tijdschrift (bijna) af. Het resultaat komt in ieder geval op de DUF-community. En... de beste, mooiste of gekste bijdragen komen in de papieren DUF 3, die dit najaar uitkomt! (zie http://www.duf.nl of http://www.duf.nu)

Wanneer en waar?

De masterclass bestaat uit 4 workshops op vier zondagen: 18 + 25 september + 2 + 9 oktober

Tijd: van 11 uur – 3 uur

Plaats: de Centrale bibliotheek in Groningen, Oude Boteringestraat 18

Wat kost het?

Deze bijzondere masterclass wordt gratis aangeboden door de makers van DUF! Wel moet je je eigen boterham meenemen :-)

Doe mee!

Stuur voor 11 september 2011 een mailtje aan: FFL@weekendschool.nl Zet daarin:

1. je naam, leeftijd en jouw motivatie om mee te doen

2. in de onderwerpregel: DUF Masterclass Magazine Maken Groningen

 

Meer info over DUF + recensies vind je op www.duf.nl of www.duf.nu

De Amsteramse Shaneequa deed in juli mee aan de Summerschool tijdschrift maken in Amsterdam. Lees hier haar ervaringen