Oproep aan (toekomstige) festivalsamenstellers

Geplaatst op 17/08/2011

Het International documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) is het grootste documentaire filmfestival ter wereld en vindt elk jaar plaats in het centrum van Amsterdam. Tien dagen lang worden zo'n 350 films vertoond in Pathé Tuschinski en Pathé de Munt. Je maakt er kennis met de beste documentaires die het afgelopen jaar in de wereld zijn gemaakt. Ook is er een selectie films voor jongeren van 15 tot en met 20 jaar. Dit jongerenprogramma wordt tijdens het festival vertoond onder de naam DOC U.

IDFA vindt dat een goed jongerenprogramma alleen kan ontstaan als jongeren daar zelf over mee kunnen denken. Daarom roepen we de hulp in van jongeren tussen de 15 en 20 jaar om met ons de selectie van het DOC U filmprogramma te maken.

 Ben je:

- Tussen de 15 en 20 jaar?

- Beschikbaar op twee of drie middagen of avonden in september (per keer ongeveer 2,5 uur) om    op het IDFA kantoor (in Amsterdam centrum) films te komen kijken?

En vind je het leuk om samen met je vrienden of andere jongeren films te zien en je mening aan ons te geven? Dan nodigen we je hierbij uit om je aan te melden. Eventuele reiskosten worden vergoed.

 Wat krijg je terug voor het meewerken aan de selectie van de DOC U films?

- Twee vrijkaartjes voor de DOC U IDFA Afternoon, een dag tijdens het festival voor de jonge filmliefhebbers vol films, muziek en gesprekken met filmmakers.

- De mogelijkheid om films te selecteren met je vrienden en andere jongeren in de privé bioscoopzaal van IDFA onder het genot van popcorn en cola.

Naar je mening wordt geluisterd!IDFA selecteert naar aanleiding van de bevindingen van de selectiecommissie, de films die worden openomen in het DOC U programma. Jullie bepalen dus welke films jullie leeftijdsgenoten dit jaar te zien krijgen tijdens IDFA 2011.

Het aantal plekken is beperkt, dus meld je zo snel mogelijk aan via Marije Veenstra: Marije@idfa.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en wordt er contact met je opgenomen en worden de data geprikt.

Heb je nog vragen of tips? Mail dan naar bovenstaand adres of bel Marije op 020 6273329. Mocht je nog vrienden weten die dit ook leuk zouden vinden, stuur dit dan door en laat het ons weten!

Alvast bedankt namens het IDFA DOC U team!