Snuffelstage in het NH Hotel

Geplaatst op 08/08/2011

Het heeft even geduurd maar deze zomer liep Hamdiya uit Groningen een week lang mee in het NH Hotel. Het was al lang haar droom om later in het hotelmanagement te werken en door deze week kon ze voelen of die droom klopte.

Hamdiya heeft op alle verschillende afdelingen van het hotel meegedraaid en gekeken. Zo is ze kamermeisje geweest en heeft ze de kamers gekeurd (niet echt haar passie). Daarentegen was de management/receptie echt ontzettend leuk. Ze kreeg de systemen uitgelegd, mocht klanten doorverwijzen, enz. "Het is erg leuk om gasten het naar hun zin te maken." Ook draaide ze mee in de bediening en moest ze daar het buffet bijvullen, tafels opdekken en afruimen. "Best leuk om te doen maar er gaat niets boven het management en de receptie." In de keuken werd ze niet voor de gasten maar voor haar "collega's" aan de slag gezet. Ze moest voor al het personeel pannenkoeken bakken, wat erg werd gewaardeerd. Tijdens het afdelingshoofden overleg mocht ze meeluisteren en kreeg zo alle problemen en bijzonderheden van de verschillende afdelingen te horen. "Dit zie je wel eens in films, erg grappig om te horen waar iedereen mee bezig is."

De laatste dag was er een probleempje. Niet met Hamdiya, maar met de kluis. Ze mocht als één van de receptiemedewerkers namelijk al het geld tellen, dubbel tellen en zelfs nogmaals tellen en het klopte niet. Het bleek dat een stagiaire de dingen verkeerd had aangeslagen. "Nou ze waren helemaal niet tevreden met die stagiaire, niet alleen om dit punt maar over veel meer dingen."

Tot slot kreeg ze met alle andere stagiairs (MBO en HBO) een rondleiding door een andere vestiging van het hotel en nam ze een kijkje bij de boekingsafdeling.

Het is Hamdiya allemaal veel duidelijker geworden en de droom blijft zeker bestaan. Nog 2 jaar en dan wil ze naar de Hogere Hotelschool en tijdens het eindgesprek heeft de manager gezegd dat ze dan altijd terug mag komen.

Een tip van Hamdiya: Als je een leuke stage wil lopen moet je doorzetten, blijven mailen en contact houden en gewoon doen!

Hamdiya heeft niet alleen een weekje stage gelopen maar dit ook heel goed voorbereid. Eerst heeft ze een lijst gemaakt met alle mogelijke stage adressen en de opleidingen die je nodig hebt om in een hotel te werken. Samen met de FFL-coördinator in Groningen, Mark de Vries heeft ze een CV en een sollicitatiebrief geschreven. Die is opgestuurd en daarna is er een sollicitatiegesprek geweest met de manager van het NH Hotel. Allemaal zoals het in het echt ook gaat.

Ben jij ook op zoek naar een stage of wil je een dag of weekje meelopen bij jouw droombaan? Neem dan contact op met jouw eigen FFL-coordinator. Hij of zij kan je helpen bij het vinden van een leuke stageplek en bij het maken van een goed CV en sollicitatiebrief.