Wetenschapsproject in Frankrijk

Geplaatst op 01/08/2011

Komend schooljaar organiseert IMC Weekendschool een bijzonder SCIENCE-project voor oud-leerlingen. Dit project is een samenwerking tussen IMC Weekendschool, de Universiteit van Nijmegen en de Universiteit van Nice in Frankrijk. Tijdens dit project maak je op een bijzondere manier kennis met wetenschap én ga je op reis naar Frankrijk!

Het eerste deel van het programma bestaat uit 3 wetenschapslessen op de weekendschool in Nijmegen op 11, 18 en 25 september 2011. Als begeleider zul je deelnemen aan deze lessen en nader kennis maken met de verschillende wetenschappen (o.a. natuurkunde, scheikunde, wiskunde en sterrenkunde) en met de methoden van wetenschappelijk onderzoek.

De afsluiting van dit project bestaat aan een 4-daags bezoek aan de Universiteit van Nice in Frankrijk in de eerste week van januari 2012 (data onder voorbehoud). Hier zul je verschillende masterclasses volgen op het gebeid van de wetenschap en kennis maken met de Franse stad en Universiteit. Het programma in Frankrijk is in het engels. Alleen als je alle drie de lessen in Nijmegen hebben gevolgd, mag je mee naar Frankrijk.

Dus houd je van reizen, heb je interesse in wetenschap en spreek je goed Engels? Lees dan snel verder!

In totaal kunnen 9 oud-leerlingen vanuit het hele land deelnemen aan dit bijzondere project. We zijn op zoek naar jongeren die:

-       Minimaal 15 jaar oud zijn

-       Goed Engels spreken

-       Op Havo of VWO zitten

-       Grote interesse hebben in de wetenschap (o.a. natuurkunde, scheikunde, wiskunde, biologie)

Deelname aan het project is helemaal gratis en wordt betaald door een internationale subsidie. Het project zal worden begeleid door medewerkers van IMC Weekendschool.

Je kunt je aanmelden voor dit project bij de Future for Life-coördinator van jouw vestiging. Van hem of haar ontvang je een inschrijfformulier waarop je o.a. een korte motivatie moet schrijven en een brief met uitleg voor je ouders. Je kunt je aanmelden t/m 28 augustus. Begin september wordt bekend gemaakt wie er mogen deelnemen aan het project.

Heb je nog vragen of wil je graag meedoen? Neem dan snel contact op met jouw Future for Life-coördinator of stuur een mailtje naar FFL@weekendschool.nl