JAR Tilburg adviseert gemeente Tilburg en WonenBreburg

Geplaatst op 02/06/2011

Op woensdagavond 1 juni heeft de Tilburgse Jongeren Advies Raad (JAR) advies uitgebracht aan de gemeente Tilburg en WonenBreburg. De gemeente en de woningcorporatie hadden de JAR gevraagd om  advies te geven over de vraag hoe zij er voor kunnen zorgen dat de jeugd van de Tilburgse wijk Stokhasselt op een goede manier met geld leert omgaan, zodat zij niet in de financiele problemen komen. Om hier antwoord op te kunnen geven hebben de jongeren zich de afgelopen maanden flink verdiept in het onderwerp, onder andere door het afnemen van straatinterviews, een Money Quiz en een interview met iemand met schulden. De JAR werd daarin begeleid door twee vrijwilligers van Deloitte.

Er werd erg enthousiast gereageerd op de adviezen van de JAR. Zo raadden zij aan om jongeren op middelbare scholen zelf een activiteit, zoals een sporttoernooi, te laten organiseren met een beperkt budget. Zo leren zij hoe ze zo slim mogelijk met dit budget moeten omgaan. Ook willen ze jongeren uit de wijk een feest laten organiseren, eveneens met een beperkt budget. De gemeente was zo enthousiast  over deze plannen dat ze de JAR hebben gevraagd om mee te werken aan de organisatie van dit feest. Zo wordt het advies van de JAR straks ook werkelijkheid.