Schrijfwedstrijd de Nieuwe Pen in volle gang

Geplaatst op 31/05/2011

In tien weken tijd een kort verhaal schrijven, en ook nog kans om een laptop te winnen. Wie wil dat nou niet? Twaalf jongeren van de Weekendschool doen mee aan de Nieuwe Pen.

Op 3 april schoven ze aan bij de aftrap. Ze kregen schrijftips van Gideon Samson, een kinderboekenschrijver. En nu is het proces in volle gang. Samen met hun schrijfcoach schrijven ze iedere keer verder aan hun verhaal.

Ze hebben inmiddels een hoofdpersoon voor hun verhaal bedacht, en bekeken welk probleem hij of zij moet overwinnen. Sommigen kiezen een onderwerp dat ze goed kennen, anderen maken juist hun eigen fantasiewereld.

De meeste verhalen staan al in de steigers. Maar ze zijn nog niet af. Deze schrijvers houden niet van half werk! Schrijven is niet alleen woorden maken, maar ook opnieuw schrijven, en schrappen.

Als schrijcoach zie ik allerlei stukjes van verhalen langskomen. De deelnemers leven zich heel erg in. Een Middeleeuwse markt vol magie, een jonge vrouw in een politiecel, een eenzaam meisje op een feest... ik beleef het allemaal mee.

Nog een paar weken, en de verhalen zijn af.

En wie de laptop ook wint, ik weet zeker dat alle deelnemers trots kunnen zijn op hun verhaal!

Esther Bevers, Schrijfcoach