Neem een kijkje achter de schermen van Bureau jeugdzorg

Geplaatst op 31/05/2011

Jeugdzorg is altijd slecht nieuws. Tenminste als je afgaat op de verhalen die je leest en hoort op internet, tv en in de krant. Jeugdzorg haalt kinderen weg bij hun ouders, Jeugdzorg sluit kinderen op in een gesloten instelling, Jeugdzorg moet juist eerder ingrijpen. Waarom is Jeugdzorg eigenlijk nodig?

Om daar achter te komen biedt BJAA (Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam) de alumni van IMC weekendschool een unieke kans om mee te lopen met bureau jeugdzorg om te zien hoe het werk van bureau jeugdzorg er in de praktijk nu echt uit ziet. En de medewerkers van BJAA zijn natuurlijk erg nieuwsgierig wat jullie van de Jeugdzorg vinden. Wat zouden jullie doen als je in de schoenen van de jongeren of juist in die van de medewerkers van BJAA zouden staan?

Om te weten wat ouders en kinderen eigenlijk vinden van BJAA organiseren we cliëntenpanels. En daar kunnen we jullie hulp goed bij gebruiken! We organiseren een cliëntenpanel voor oud-leerlingen van de Weekendschool waarin jullie je mening en inbreng kunnen geven over Jeugdzorg aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Jullie kunnen 1 hele dag meelopen bij Bureau Jeugdzorg. In overleg met je middelbare school is dit ook mogelijk binnen de maatschappelijke stage.

Wil je meer weten? Neem dan contact op via FFL@weekendschool.nl.