Geslaagde eerste masterclass geneeskunde

Geplaatst op 04/05/2011

Dinsdagmiddag 3 mei hebben 5 alumni deelgenomen aan de Masterclass geneeskunde in het Amsterdamse OLVG. De masterclass werd gegeven door cardioloog Freek Verheugt. Hij ontving de oud-leerlingen in zijn werkkamer. In het eerste deel van de masterclass werd antwoord gegeven op de vragen: welke opleiding moet je volgen om arts te kunnen worden, over welke vaardigheden moet je beschikken en hoe ziet het leven van een arts er eigenlijk uit? Het tweede deel van de masterclass werd gegeven door één van de oudleerlingen zelf! Mehdjebien Khan vertelde over haar ervaringen als geneeskunde-student en gaf een korte gastles over de werking van het hart. Professor Verheugt vertelde vervolgens over de meest voorkomende hartaandoeningen in Nederland én hoe deze in het OLVG behandeld worden. Na deze uitleg kregen de alumni een rondleiding en namen daarbij een kijkje bij de hartbewaking, in de operatiekamer en op de Eerste Hulp. Na afloop van de masterclass wisten een aantal van de alumni zeker dat ook zij later graag arts willen worden. De anderen moesten er toch nog even over nadenken...

Wil jij later ook graag in het ziekenhuis werken of wil je meer weten over het hart? Meld je dan aan voor de tweede editie van deze masterclass. Deze vindt plaats op dinsdagmiddag 26 juli in het OLVG. Stuur je motivatie naar FFL@weekendschool.nl