Win een ruimtevakantie

Geplaatst op 21/04/2011

Onze sponsor IBM nodigt alumni van IMC Weekendschool uit om zich aan te melden voor het International Space Camp 2011 in Huntsville, Alabama, USA. Spreekt wetenschap en techniek je aan? Wil je jongeren uit de hele wereld ontmoeten en mee samenwerken? Boeit ruimtevaart en/of sterrenkunde je? Kan je deze vragen met “ja” beantwoorden, dan ben jij vast de persoon die

WIJ ZOEKEN:

Tot en met 5 mei aanstaande kunnen jongeren tussen 15 en 18 jaar zich bij Space Expo aanmelden om deze zomer Nederland te gaan tegenwoordigen op International Space Camp 2011. Samen met jongens en meisjes uit de Verenigde Staten en 25 andere landen maak je kennis met het universum van de ruimtevaart. Je krijgt niet alleen van alles te horen over raketten en satellieten, maar je ontmoet ook astronauten en leert zelfs in simulatoren de Space Shuttle besturen! Als bemanningslid aan boord van het International Space Station doe je ruimte-onderzoek en heb je contact met je collega’s in missioncontrol. Ook neem je deel aan de watersurvivaltraining, waarin je leert wat je moet doen als je capsule in het water terecht komt. Tijdens International Space Camp ontstaan  vriendschappen voor het leven. Dit unieke ruimtevaartkamp wordt jaarlijks gehouden bij de bakermat van de Amerikaanse ruimtevaart, het Marshall Spaceflight Center. Dit is de plaats waar ooit ruimtevaartpionier Wernher von Braun begonnen is. International Space Camp vormt dan ook voor velen een inspiratiebron voor een glansrijke studie of carrière, zowel binnen de lucht- en ruimtevaart als daarbuiten. Deelname aan International Space Camp in de Verenigde Staten wordt je aangeboden door Space Expo & IBM.

 Eisen voor deelname aan International Space Camp 2011:

-          Je bent tussen  de 15 en 18 jaar

-          Je hebt de Nederlandse nationaliteit

-          Je bent beschikbaar begin augustus (definitieve datum volgt snel)

-          Je gezondheid is goed

-          Je kan je goed uitdrukken in het Engels, mondeling en schriftelijk

-          Je hebt belangstelling voor wetenschap en techniek

-          Begrippen als ESA, Space Shuttle, ISS, Wubbo Ockels en Space Expo zeggen je wel iets

-          Je kan duidelijk maken wat Nederland zo uniek maakt in de wereld

-          Je houdt van uitdagingen en wilt nieuwe ervaringen opdoen 

-          Je wilt graag kennis maken met andere culturen 

 

 DE SELECTIEPROCEDURE:           

Om in aanmerking te komen voor deelname aan International Space Camp 2011 vragen we je een korte solicitatie te sturen (max 350 woorden) in het Engels voor 5 mei a.s. Geef aan waarom we jou moeten kiezen als astronaut van de toekomst en hoe jij deze ervaringen met anderen gaat delen. Aanmeldingen kunnen verzonden worden naar Hans.van.der.Lande@space-expo.nl en/of Chantal.de.lie@nl.ibm.com. Meer informatie is binnenkort te vinden op http://www.spaceexpo.nl/