De Nieuwe Pen is gestart

Geplaatst op 04/04/2011

Zondagmiddag 3 april kwamen 8 Weekendschool-alumni vanuit het hele samen in het Amsterdamse Lloyd-hotel voor de aftrap van De Nieuwe Pen. De Nieuwe Pen is een uitdagende schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar, waarbij zij in 10 weken leren om een kort verhaal te schrijven. De schrijfcursus startte met een workshop van jeugdboekenschrijven Gideon Samson. Onder zijn leiding gingen de jongeren direct aan de slag met hun eerste verhaal en kregen zij een paar belangrijke tips om in korte tijd een veel betere schrijver te worden. De komende tien weken krijgen de jongeren via filmpjes op het internet schrijfopdrachten van bekende Nederlandse schrijvers. In deze tien weken groeit hun eerste schrijfopdracht uit tot een professioneel kort verhaal! Elk van de alumni heeft een eigen schrijfcoach die hen gedurende de cursus begeleidt en inspireert. Op 3 juli kiest de vakjury het winnende verhaal, eveneens in het Lloyd Hotel. De schrijver van dit verhaal wint een mooie laptop.  Kijk voor meer info op www.denieuwepen.nl